Fier forjat Arges

Alegerea variantelor de fier forjat pentru spatiile voastre este in mod sigur fara greseala. Modelele simple si elegante cu linii drepte paralele si insertii de linii curbe care sparg tiparele completeaza mai multe genuri arhitecturale.

Profilele de fier forjat confectionate din patrat plin cu cadre din teava rectangulara amprentata asigura durabilitatea si robustetea specifica pentru fierul forjat. Grunduit, vopsit si patinat cu grija pe un cupru discret, garanteaza armonizarea in nuantele casei.

Balustradele de fier forjat sunt o carte de vizita pentru toata lucrarea. Asa cum o cravata sau un papion inchid o tinuta ingrijita, capetele balustradelor din fier forjat trebuie sa fie armonizate cu modelele respective. Sunt modele complexe tratate special care reprezinta o opera de arta si un punct de atractie, un centru de greutate al intregii lucrari, sau pot sa fie si modele simple si punctuale, in functie de bugetul alocat.

Fier forjat Arges

Recomandam sa se tina cont si de spatiul in care amplasati aceste lucrari pentru  a nu produce dezechilibre ale notei generale. O lebada simpla si eleganta poate sa incheie o lucrare frumoasa la fel cum o balustrada pretentioasa nu se poate inchide cu terminatii simple. Totodata, atetie si la spatiul disponibil pentru a nu incomoda trecerea si accesul pe langa si in jurul balustradei din cauza inceputului prea complex.

Tinand cont de pozitia ocupata in spatiu, poate sa fie o piesa centrala, moment in care se potriveste o lucrare tratata special ca si piesa de rezistenta. Dupa preferinte acest inceput poate fi facut la cerere, pe comanda, armonizat cu tot ansamblul si puteti sa scoateti din anonimat toate balustradele sterse. Atentia cade pe obiectul acesta si pot sa treaca neobservate alte detalii pe care vreti sa le ascundeti. Este o strategie pe care o recomandam tuturor care vor sa dea un farmec aparte casei.

Din fier forjat se pot face si porti. Finisate cu gria, de cele mai multe ori, ultimul strat de vopsea se aplica dupa montaj pentru a acoperi si ultimele defecte datorate transportului si montarii. Datorita profilelor de dimensiuni mari recomandam folosirea balamalelor pe rulment, greutatea suplimentara fiind prelata si atenuata de acestia. Nu recomandam montarea pe stalpi confectionati din profile modeste ori din beton proaspat turnat pentru ca in timp vor aparea deformari.

Grilajele de fier forjat implica siguranta, design si functionalitate, toate in acelasi timp. O problema delicata la noi in tara si mereu de actualitate, este securizarea ferestrelor. Chiar daca grilajele pentru geamuri par primitive ele sunt eficiente contra patrunderii prin efractie.

Daca locuiti la parter, indiferent de zona, central sau la periferie, la stat sau la oras, vulnerabilitatea in fata eventualelor spargeri, este destul de mare daca nu va protejati ferestrele.

Acordarea grilajelor cu tipologia ferestrelor este foarte importanta. Atentie la deschiderile ferestrelor pentru a nu va autobloca. Ferestrele se deschid de obicei in interior si nu ar fi o problema, dar am vazut si exceptii.

Partajează acest conținut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *