Aer conditionat Arges

Determinarea tipului de aparate de aer conditionat de care veti avea evoie se face mai ales in functie de destinatie, ele fiind de uz casnic sau comercial, de numarul de incaperi si de suprafata pe care vreti sa o climatizati, de performantele energetice ale aparatelor dar si de toate caracteristicile si performantele pe care le doriti de la aceste aparate, de bugetul disponibil sau de toate preferintele personale in ceea ce priveste designul si brandul.

Tinand cont de tipul de sistem pe care il alegeti, aparatele de aer conditionat se clasifica dupa cum urmeaza.

Sistemele de uz casnic, pentru ca la ele ne vom referi in special, in articolul acesta, se impart in doua categorii majore: sisteme split si multi split.

Sistemele de tip split sunt acele sisteme clasice simple si care se intalnesc cel mai des. Ele sunt formate dintr-o singura unitate interioara si o singura unitate exterioara.

Aer conditionat Arges

Sistemele de tipul multi split sunt alcatuite din doua sau mai multe unitati de interior si o singura unitate de exterior si reprezinta alegeri potrivite pentru persoanele care vor sa isi raceasca mai multe incaperi printr-un singur sistem si sa faca astfel o economie de spatiu, dar din pacate de cele mai multe ori nu veti face si o economie de bani. Cumpararea sistemelor multi split este de multe ori mai costisitoare decat cumpararea unuia sau mai multor sisteme de tipul split.

In functie de suprafata pe care vreti sa o climatizati, sistemele de aer conditionat se impart in mai multe tipuri tinand cont si de capacitatea lor. Capacitatea acestor sisteme de aer conditionat se masoara in BTU pe ora si cu cat este mai mare aceasta valoare cu atat este mai puternic sistemul de aer conditionat. O camera mica este posibil sa aiba nevoie doar de 5000 BTU/ora pe cand o sala mare poate sa aiba nevoie de un sistem de 18000 BTU pe ora.

Un sistem care are o capacitate inferioara pentru necesarul de racire nu poate sa fie capabil sa raceasca o camera intr-o zi torida de vara si un sistem cu o capacitate care depaseste valoarea necesara costa mai mult decat e necesar pentru a functiona, si are dezavantajul de a raci prea repede incaperea si de a lasa umiditate excesiva in aer. De asemenea, un sistem puternic care are o capacitate mare, desi este capabil sa raceasca suprafetele aferente capacitatii nu este la fel de eficient daca suprafata data se compartimenteaza si de aceea se recomanda sa instalati cate un aparat de eficienta mica in fiecare camera si nu un sistem de capacitate mare pentru toata casa.

Partajează acest conținut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *